Aftellen tot Open Monumentendag! Ook in Nieuwegein

Op 14 en 15 september aanstaande is het Open Monumentendag! Monumenten zijn van onschatbare waarde en bieden een kijkje in het leven van onze voorouders. Tijdens Open Monumentendag kun je deze monumenten van dichtbij beleven. Tijdens deze Open Monumentendag krijg je de unieke kans om meer dan 5.000 monumenten gratis te bezoeken. Ook in Nieuwegein openen een aantal Monumenten haar deuren. Het thema voor 2024 is: ‘Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen.’

Mensen en samenlevingen zijn altijd in beweging: in tijden van vrede en oorlog, voor pelgrimsreizen, handel en ontdekking. Routes en (handels)netwerken ontstonden, wegen werden aangelegd, transportnetwerken uitgebouwd, nieuwe vervoersmiddelen en manieren van communicatie werden uitgevonden. Deze routes, netwerken en verbindingen blijven zich voortdurend ontwikkelen. Ze bevinden zich op het kruispunt tussen het verleden, heden en toekomst.

Wat is er te doen in Nieuwegein
In Nieuwegein zijn er 14 locaties te bezoeken, diverse wandelingen, fietsroutes en zelfs een leuke rondvaart of kunstmarkt bij Fort Jutphaas met een wandeling ‘Via Kunst naar Kerkveld.’ Lees hier meer over alle activiteiten die je in het weekend van 14 en 15 september kunt doen in Nieuwegein.

Tijdens Open Monumentendag vind je bij veel monumenten QR-bordjes waarmee je meer te weten komt over het desbetreffende monument

Uitgelicht
Op zaterdag 14 en zondag 15 september om 14.00 u vindt er een rondleiding plaats georganiseerd door gidsengroep Jutphaas. De gidsen vertellen over de rijke geschiedenis van Jutphaas. Ontdek wie de helden van Rijnhuizen en Jutphaas waren, welke roerige geschiedenis kasteel Rijnhuizen kent en wat er allemaal in Fort Jutphaas gebeurd is!

De wandeling start bij het hek van de begraafplaats op het Kerkveld, gaat daarna langs de Nedereindseweg en de Herenstraat en duurt 1 – 1,5 uur. Maximale aantal deelnemers: 15. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk